İçeriğe geç

Akçakoca Nın Nüfusu Ne Kadar

Akçakoca’nın nüfusu kaç?

Akçakoca, 8 ilçe ve 43 köy olmak üzere toplam 51 idari birimden oluşmaktadır. 2016 yılı verilerine göre Düzce’nin en gelişmiş ve en büyük ilçesi olan Akçakoca’nın toplam nüfusu 37 olup, bunun 24.401’i ilçe merkezinde, 13.259’u ise köylerde yaşamaktadır.

Akçakoca neyi ile meşhur?

Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.

Akçakoca eskiden nereye bağlıydı?

İdari olarak daima Bolu’ya bağlı olan Akçakoca, 1999 yılında Düzce’ye bağlanarak il olmuştur. Akçakoca, idari olarak şu aşamalardan geçmiştir.

Akçakocada kaç köy var?

İlçe idari yapısı itibarıyla 43 köy ve 1 merkez belediyeden oluşmaktadır.

Düzce’nin nüfusu kaç 2024?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Düzce’nin nüfusu yüzde 11 arttı. Bir önceki yıl 405 bin 131 olan nüfus, 4 bin 734 kişi artarak 409 bin 865 kişiye yükselirken, erkek nüfus 204 bin 734 kişi, kadın nüfus ise 205 bin 131 kişi oldu.

Karasu’nun nüfusu kaç?

Karasu’nun yerli nüfusu Laz, Gürcü, Yunanistan, Bosna ve doğu illerinden gelen göçmenlerden oluşmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu ADNKS verilerine göre 31/12/2022 tarihi itibariyle ilçemizin toplam nüfusu 68.844, merkez nüfusumuz ise 46’dır.

Akçakoca denize girilir mi?

Akçakoca, dünyada ender bulunan siyah inci plajları, mavi bayraklı plajları (Ceneviz Kalesi Plajı, Çuhallı Plajı, Akevler Plajı), Soyat Kayalıkları ve 35 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı konumundadır.

Düzce Akçakoca’da ne yenir?

Yöresel MutfakAkçakoca Mancarla Pide. Mancarlı Pide, Osmanlı dönemine kadar uzanıyor ve Akçakoca köylerinde hala yapılıyor. … Akçakoca Melengüçcegi Tatlısı … Balık ve Fındık Helvası … Düzce Köftesi. … Biz Kaldırdık. … Haluj. … Şeker Kamışı Pekmezi. … Yabani Çilek.Daha fazla ürün…

Akçakoca Düzce arası kaç kilometredir?

Bu uçuşların ortalama bilet fiyatı 330 TL civarındadır.

Akçakoca kaçıncı derece deprem bölgesi?

Jeologlara göre Akçakoca daha önce 3. derece deprem bölgesindeydi. 2000-2001 yıllarında bazı jeologlar Akçakoca’yı 2. derece deprem bölgesine yerleştirmişti. Orman alanı 2077 hektardır.

Düzce’nin eski adı nedir?

Düzce, Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in 1323 yılında Bizans Tekfurları ile yaptığı savaşlar sonucunda Osmanlı topraklarına katılmıştır. Bu dönemde Düzce, Konsapa adını almıştır. O dönemdeki yerleşim merkezi Gümüşabadı’dır. Daha sonra ilçe merkezi Üskübü adını almıştır.

Düzce hangi ilden ayrıldı?

Düzce, Osman Gazi idaresinde belediye iken, 1870 yılında Bolu Sancağı’na bağlı, Bolu Valiliği’nin Kastamonu Vilayeti’ne bağlı Göynük kazasına bağlı bir belediye olmuştur.

Akçakoca’da yaşanır mı?

Akçakoca’da çok para kazanamayabilirsiniz ama doğayla, insanlarla ve stressiz bir hayatla mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. 10 dakikada birçok alışveriş merkezine gidemezsiniz ama evinizden 10 dakika uzaklıktaki herhangi bir yerde oturup manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Herhangi bir ağacın gölgesinde özgürce mangal yapabilirsiniz.

Akçakoca Plajı derin mi?

Akçakoca’nın doğası güzel ve kalabalık değil. Denizi aşırı dalgalı ve derin.

Akçakoca nasıl bir yer?

Akçakoca, Düzce’nin en dikkat çeken turistik ilçelerinden biridir. İlçedeki gece hayatı özellikle yaz aylarında hareketlenir. Eğlence mekanlarının sınırlı sayıda olduğu ilçede, arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmeniz mümkündür. Tüm mekanlar sahilde yer almaktadır.

Akçakoca deprem bölgesi mi?

Akçakoca ve çevresi birinci derece deprem kuşağının dışındadır. Bilindiği kadarıyla bugüne kadar depremde çökme yaşanmamıştır. Son depremde bazı binalarda çatlaklar oluşmuş, sadece çok az bina ciddi hasar görmüştür.

Akçakoca Belediye Başkanı kim?

Fikret AlbayrakAkçakoca / Belediye Başkanı

Akçakoca Düzce arası kaç kilometredir?

Bu uçuşların ortalama bilet fiyatı 330 TL civarındadır.

Kaynaşlı nüfusu kaç?

İlçemiz; 7 ilçe; 20 köy olmak üzere 27 idari birimden oluşmaktadır. 2023 yılı sonu TUİK verilerine göre ilçe merkezi nüfusu 10.376, köy nüfusu 10.303, toplam nüfus ise 20’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort