İçeriğe geç

Abone Olmak Için Ne Gerekli

Abonelik almak için ne gerekli?

Yeni abonelik için gerekli belgeler: Kimlik belgesi (belge, kira sözleşmesi vb.), şantiyeye ait yapı kullanma izin belgesi, 20 Ocak 2021

Elektriğe abone nasıl olunur?

Adımları şu şekilde sıralayabiliriz: · Taşınacağınız bölgedeki en yakın elektrik dağıtım şirketinin şubesine gitmeniz gerekmektedir. · Abonelik başvurusunda bulunmak için kimlik belgenizin yanı sıra bazı belgeleri yanınızda getirmeniz yeterlidir. · Başvuru yaparken önceki kiracının aboneliğinin kapatılmış olması gerektiğini lütfen unutmayın.

Abone olmak kaç TL?

Elektrik abonelik bedeli EPDK tarafından belirleniyor. Bu bedel her yıl ilgili kurum tarafından güncelleniyor. 2024 yılı için belirlenen abonelik bedeli KW başına 136 lira ve 20 kuruş. Bu bedel üzerinden yeni aboneye ortalama bir konut için 644,5 TL abonelik bedeli yansıtılacak.

Doğalgaz abone olmak için ne gerekiyor?

Abonelik başvurusu için; Nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik belgesi, tapu veya kira sözleşmesi, ev sahibinin abonelik başvurusu (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekmektedir. Abonelik başvurusuna ek olarak aynı belgeler kullanılarak doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenlenir.

Elektrik üstüne almak kaç TL 2024?

Yönetim Kurulu, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak sigorta birim fiyatlarının, sanayi, kamu ve özel sektör abone grupları için kilovatsaat başına 387 lira 10 kuruş, özel sektör aboneleri için 136 lira 20 kuruş, şehit aileleri ve gazi/mülkiyete intikal etmiş kişiler için 68 lira 20 kuruş, sanayi, kamu ve özel sektör abone grupları için ise 183 lira 10 kuruş/kilovatsaat olarak belirlenmesini kararlaştırdı.

Doğal gaz aboneliği kaç para 2024?

Sıkça Sorulan Sorular2024 YILI FİYATLARIAbone bağlantı bedeli (0-200 m2 arası)₺4.149,60İlave abone bağlantı bedeli (TL/100m2)₺3.609,60₺2.

Başkasının üzerine olan elektrik aboneliği nasıl alınır?

Abone adına vekalet veren veya temsilci bulunuyorsa, temsilci veya temsilci, aboneliği (veya sözleşmeyi) sona erdirme veya iptal etme yetkisini içeren bir beyanı içermesi kaydıyla, aslı ve hukuken geçerli imzası bulunan noter onaylı vekaletname/yetki belgesi ile de talebini sunabilir.

Kiracı elektrik aboneliği için ne gerekli?

KONUT ABONELİĞİ Ev sahibinin kimlik numarasının fotokopisi. Kiracının kira sözleşmesi numarası varsa başvuru formu (ilgili tesisin ilk abonelikleri için gereklidir).

Kira sözleşmesi olmadan abonelik alınır mı?

Su aboneliği açmak için kira sözleşmesi gerekli midir? Kira sözleşmesi gerekli değildir. Ancak kira sözleşmesi yoksa tapu, ikametgah veya konut tahsis belgesi ibraz edilmelidir.

Abonelik kaç günde açılır?

Ancak genel olarak su aboneliğiniz abonelik işleminizi tamamladıktan sonra 1 ila 3 gün içerisinde açılacaktır. Özel bir durumunuz ve aciliyetiniz varsa başvuru sürecinde veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek durumunuzu bildirebilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Elektriği nereden üstüme alırım?

Elektrik aboneliği açtırmak için elektrik idarelerine başvurabilir veya gerekli belgeleri sisteme yükleyerek e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Elektrik abone olma ücreti ne kadar?

2024 yılında yeni bir dairenin ortalama elektrik abonelik bedeli, damga vergisi, bağlantı ve kesme bedelleri dahil 644 TL’dir.

Önce kombi mi abonelik mi?

Yeni bir eve taşınıldığında ve ilk kombi satın alındığında doğalgaz aboneliğinin başlatılması doğalgaz dağıtım şirketi ile yapılır ve yetkili bayi tarafından uygun proje çizilerek kombi montajı ve kurulumu yapılır.

Doğal gaz aboneliği kaç para?

Bağlantı bedeli ne kadar? Brüt alanın ilk 200 m2’si için 3.458 TL + KDV (691,60 TL) + GV (32,78 TL). Toplam: 4182,38 TL, her ilave 100 m2 için 3 adet.

Elektrik aboneliği nasıl yapılır?

Elektrik aboneliği başvurusunda bulunmak için, bulunduğunuz ildeki ilgili elektrik dağıtım şirketine başvurmanız gerekir. Bunun için şubeye gidip elektrik aboneliği açma talebinde bulunabilirsiniz. Şubede işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için, gerekli tüm belgelerin yanınızda olması gerekir.

İlk defa su aboneliği nasıl alınır?

İlk defa su aboneliği alıyorsanız ya da mevcut su aboneliğinizi devretmeyi planlıyorsanız, Devlet Su Yönetimi Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarla iletişime geçebilir veya e-devlet üzerinden su aboneliği başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kiracı su aboneliğini nasıl üstüne alır?

Kiracı veya ev sahibi olarak taşınacağınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa, ilgili kurumdan su aboneliği başvurusunda bulunabilirsiniz. Su aboneliği almak için gereken belgeler şunlardır: Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı. Tapu veya kira sözleşmesi.

Su aboneliği kaç para 2024?

Sahte belge veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Teminat tutarları: Konut 615,20 TL, Konut inşaatı 1.122,44 TL, İşyeri 1.389,74 TL, İnşaat 9.

E-devlet abonelik taşıma nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden fatura transferi yapmak için e-devlete şifre ile giriş yaptıktan sonra nüfus sistemindeki adres kaydını değiştirmek gerekmektedir. Yeni ikametgah adresinin sistemde yer aldığından emin olunmalıdır. Adres bilgisi değiştikten sonra abonelik transferi bölümüne yönlendirileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir