Lojistik okuyan biri nerelerde çalışabilir?
Uluslararası lojistik uzmanları, uluslararası faaliyet gösteren tüm kuruluşların üretim, depolama, ulaştırma ve pazarlama departmanlarında, yük ve nakliye şirketlerinde, dış ticaretin yoğun olduğu büyük illerdeki kamu sektörünün gümrük ve liman idaresi birimlerinde istihdam edilebilirler.
Lojistik ne kadar maaş alıyor?
Deneyim Yıllarına Göre Maaşlar Lojistik personeli çalışanlarının deneyim yıllarına göre aylık maaşlarını inceleyebilirsiniz. 1 yıldan az deneyime sahip lojistik personeli ortalama 24.000,00 TL, 4-6 yıl deneyime sahip çalışanlar ortalama 28.600,00 TL, 15 yıl ve üzeri deneyime sahip çalışanlar ise ortalama 40.400 TL kazanmaktadır.
2 yıllık lojistik bitiren ne iş yapar?
Lojistik şirketleri, üretim şirketleri, perakende şirketleri, dağıtım merkezleri ve ulaştırma şirketleri gibi çeşitli sektörlerde iş bulabilirsiniz. Tedarik zinciri yöneticisi, lojistik planlama uzmanı, depo yöneticisi veya ulaştırma koordinatörü gibi pozisyonlarda kariyer yapabilirsiniz.
Lojistik okuyan biri ne olur?
Lojistik yönetimi mezunları çok çeşitli kariyer fırsatlarına sahiptir. Taşımacılık şirketleri, lojistik şirketleri, depolama ve dağıtım merkezleri, üretim şirketleri ve perakende şirketleri dahil olmak üzere birçok sektörde çalışabilirler. Tedarik zinciri yöneticisi, depo yöneticisi ve taşımacılık planlayıcısı gibi pozisyonlarda kariyer yapabilirler.
Lojistiğin önü açık mı?
Bu bölüm, lojistik sektöründe çalışmak isteyenler için temel bilgi ve becerileri sağlar. Mezunlar, taşımacılık, depolama, dağıtım ve tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda iş bulabilirler. Lojistik bölümü açık mı? Evet, lojistik bölümü açık.
Lojistik geleceği var mı?
Lojistik; İthalat ve ihracat bağlamında ülkelerin ekonomilerine doğrudan katkı sağladığı için de oldukça önemlidir. Tüm bu koşullar göz önüne alındığında, uluslararası lojistik ve uluslararası ticaret büyüyen bir pazar ve dolayısıyla bugünün ve geleceğin mesleklerinden biridir.
2 yıllık lojistik okuyan ne kadar maaş alır?
Verilere göre; Lojistik personeli mesleğindeki deneyime göre 0-1 yıl için ortalama maaş 23.200₺, 2-4 yıl için 25.900₺, 5-9 yıl için 29.400₺ ve 10 yıl ve üzeri için 31₺’dir.
4 yıllık lojistik okunur mu?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde eğitim kaç yıl sürüyor? Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde öğrenciler dört yıllık temel eğitim alırlar. Bölümü tamamlamak için zorunlu stajlarını tamamlamaları ve 240 AKTS kontenjanını doldurmaları gerekir.
Lojistik işi zor mu?
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksilik, sorun, risk, sıkıntı ve zorluğa rağmen lojistik işini yapmaya devam ediyoruz. Tüm olumsuzluklarına rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar vazgeçemiyor. Yeni iş yapmak isteyenler bile sektöre girmeye çalışıyor.
Lojistik mezunu nereye atanır?
Ulaştırma Bakanlığı, Gümrük Müşavirliği, Uluslararası Şirketler, Dış Ticaret Şirketleri, Bankalar, Nakliye Şirketleri, E-Ticaret Alışveriş Siteleri, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı gibi alanlarda iş ilanları.
Lojistik bölümü DGS ile hangi bölümlere geçebilir?
DGS LİSANS ÖNLİSANS DERECESİ İLE MEZUN OLABİLECEĞİNİZ MESLEKİ OKUL BÖLÜMLERİUluslararası İlişkiler (İngilizce) Bankacılık ve Sigortacılık Dış TicaretLojistik YönetimiBankacılık ve Sigortacılık Dış Ticaret İşletme Yönetimi Lojistik Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri42 satır daha
2 yıllık lojistik nerede okunur?
Lojistik Bölümü (2 yıl)ÜniversiteBölüm AdıPuan TürüBOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİLojistikTYTBURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİLojistikTYTBURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİLojistikTYTÇANAKKALE ONEKİZ MART ÜNİVERSİTESİLojistikTYT78 satır daha
Lojistik kaç para alıyor?
Lojistik Uzmanı maaş geçmişi. Verilere göre Lojistik Uzmanı 2024 yılı itibariyle ortalama aylık 34.600 TL maaş alacak. Lojistik Uzmanı 2024 yılında en düşük maaşı 24.300 TL alırken, en yüksek maaşı ise 54 TL olacak.
Lojistik okuyanlar KPSS’ye girebilir mi?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Mezunları İçin İş Olanakları Bölüm mezunları kamu veya özel sektörde çalışabilirler. Ayrıca mezunlar KPSS sınavına girerek yeterli puanı alarak devlet kurumlarına atanabilirler.
Lojistik için İngilizce gerekli mi?
Lojistik sektöründe istihdam için yabancı dil becerileri ilk gerekliliktir. Ayrıca, İngilizce’ye ek olarak ikinci bir dil bilmek de işe alımlarda önemli bir artıdır.
Lojistik bölümü nereye atanır?
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı
Lojistik işi zor mu?
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksilik, sorun, risk, sıkıntı ve zorluğa rağmen lojistik işini yapmaya devam ediyoruz. Tüm olumsuzluklarına rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar vazgeçemiyor. Yeni iş yapmak isteyenler bile sektöre girmeye çalışıyor.
Lojistisyen ne iş yapar?
Lojistik uzmanı ne demektir? Lojistik uzmanı; çalıştığı firmanın sevkiyatlarını takip eden, depolama faaliyetlerini koordine eden, tedarikçilerle iletişim kuran, nakliye firmalarıyla iş birliği yapan ve iyileştirme önerilerinde bulunan kişidir.
4 yıllık lojistik okunur mu?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde eğitim ne kadar sürer? Uluslararası Ticaret ve Lojistik Fakültesi öğrencilerine dört yıllık temel eğitim sunar. Çalışmalarını tamamlamak için öğrencilerin zorunlu stajlarını tamamlamaları ve 240 AKTS puanlık kontenjanı doldurmaları gerekir.